• layout
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj nowe konto
  • google
  • Regulamin
  • Kontakt
  • Infolinia +48 12 396 30 60
  • basket
  • Credit Agricole Raty

    Raty to prosty i szybki sposób na zakup wymarzonego sprzętu 

    zapoznaj się z procedurą ratalną

    MINIMUM FORMALNOŚCI

    NAWET W 15min

    JUŻ OD 500zł

    poradnik zakupów na raty

    Informacje o wysyłce

    Sprawdź status swojej przesyłki

    WYSYŁKA KURIEREM

    NAWET W 24h

    JUŻ OD 16zł

    zobacz szczegóły dostawy

    Polityka prywatności

    Media Arena przywiązuje dużą uwagę do ochrony prywatności użytkowników sklepu. Polityka prywatności wyjaśnia dokładnie zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Klientach tego sklepu internetowego.

    Jakie informacje zbieramy?
    Zbieramy i wykorzystujemy dane Klientów tylko i wyłącznie na potrzeby działalności sklepu internetowego Media Arena. Dane są używane dla realizacji zamówień oraz informowania naszych Klientów o promocjach.

    Rejestracja użytkowników
    Rejestracja nie jest wymagana w naszym sklepie internetowym do realizacji zamówień. Klienci, którzy się zarejestrują otrzymują dodatkowe funkcje sklepu oraz historię złożonych zamówień. Rejestracja następuje poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego i wysłanie go do nas przez formularz sklepu. Nie weryfikujemy danych osobowych Klientów zawartych w formularzu rejestracyjnym za wyjątkiem sytuacji kiedy dane te potrzebne są do realizacji zamówienia - np. poprawność adresu wysyłki. Sklep Media Arena nie ponosi odpowiedzialności za podanie danych identyfikacyjnych niezgodnych ze stanem faktycznym. Klient podający fałszywe dane osobowe odpowiada za koszty wysyłek przesyłek pod nieprawidłowy adres. Wysłanie wypełnionego formularza rejestracyjnego przez Klienta oznacza jego zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie zawartych w nim informacji przez sklep Media Arena w zakresie realizacji zamówień oraz celach marketingowych wyłącznie za uprzednią zgodą klienta - wszystko zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. nr 133, poz.883).

    Ochrona i przechowywanie danych osobowych
    Zabezpieczenie danych osobowych naszych Klientów jest dla nas bardzo ważne. Dane osobowe są u nas zabezpieczone i fizycznie i informatycznie. Ma to na celu uchronienie Klientów Media Arena przed nieautoryzowanym dostępem do ich danych osobowych. Wszystkie dane osobowe przesłane do nas w formularzach są zapisywane i przetwarzane w sposób zgodny z polskimi przepisami - Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883).

    Udostępniania danych osobowych
    Nie udostępniamy i nie sprzedajemy zgromadzonych w naszej bazie danych osobowych innym osobom lub instytucjom. Jedyny przypadek kiedy taka możliwość następuje prawnie, jeśli dzieje się to na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu.

    Przekazywanie danych
    W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów (firmy kurierskie - UPS POLSKA Sp. z o.o. ; Inpost Sp. z o.o. , operatorzy systemów płatności - DotPay S.A., operatorzy ratalni - Credit Agricole Bank Polska S.A. oraz Grupa Allegro Sp. z o.o.). W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

    Instytucją kredytową, przy pomocy której sklep internetowy przeprowadza ocenę kredytową / stosuje procedurę scoringową jest Credit Agricole Bank Polska S.A.

    Pliki Cookies
    Sklep Media Arena używa plików cookies do generowania statystyk ruchu Klientów na stronach www. Zablokowanie plików cookies w przeglądarce nie powinno mieć wpływu na działanie sklepu.

    Czym są pliki „cookies”?

    Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Do czego używamy plików „cookies”?

    Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

    Jakich plików „cookies” używamy?

    Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
    Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

    Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe

    Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

    To od decyzji użytkownika zależy czy pliki cookies będą zapisywane i przechowywane na jego urządzeniu końcowym. Wszystkich zmian można dokonać w panelach obsługi używanej przeglądarki postępując zgodnie z instrukcjami zawartymi w dziale pomocy tych przeglądarek. Przykładowe sposoby dezaktywacji plików cookies:

      • W wyszukiwarce Internet Explorer kliknąć „Narzędzia”, „Opcje internetowe” i wybrać „Blokuj wszystkie cookies”

    Więcej informacji- Internet Explorer

      • W wyszukiwarce Google Chrome kliknąć „Menu Chrome” w prawym górnym rogu, potem „Ustawienia”, „Pokaż ustawienia zaawansowane”, „Ustawienia treści” w sekcji prywatność i wtedy wybrać “Zablokuj pliki cookie i dane z witryn innych firm”

    Więcej informacji- Chrome

      • W wyszukiwarce Firefox kliknąć “Narzędzia”, „Opcje”, „Prywatność” i kliknąć opcję nie śledź lub podobną.

    Więcej informacji- Firefox

      • W wyszukiwarce Safari kliknąć „Ustawienia”, „Preferencje”, „Prywatność” i wybrać odpowiednią opcję.

    Więcej informacji- Safari

     

    Newsletter

    Jeśli chcą Państwo otrzymywać informacje w formie Newslettera, z firmy Media Arena Sp. z o.o. , prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności i pozostawienie adresu e-mail.

    Otrzymywane przez Państwa informacje, będą miały charakter informacyjny, marketingowy. Zapewniamy bezpieczeństwo przechowywania adresów e-mail oraz gwarancję nieudostępniania ich osobom lub podmiotom trzecim.

    Dodając adres e-mail, wyrażają Państwo zgodę na:

    • Otrzymywanie wiadomości od Media Arena Sp. z o.o. - drogą elektroniczną
    • Przetwarzanie Danych Osobowych (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie  Danych  Osobowych Dz.U. nr 133 poz. 883).


    Informujemy również o tym, iż w każdej chwili Państwa adres e-mail, może zostać usunięty z bazy mailingowej naszego serwisu. Aby to zrobić należy przejść na stronę wypisywanie z Newslettera oraz wpisać adres podany podczas rejestracji.

    Prawa Klienta 

    Zgodnie z wcześniej wspomnianą Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 z dania 29.08.1997 r.) zapewniamy wszystkim Klientom sklepu Media Arena możliwość podglądu swoich danych osobowych oraz ich zmianę. Dane te mogą zostać także na prośbę Klienta usunięte z serwera sklepu Media Arena. Zmianę danych osobowych zapisanych w naszej bazie danych można wykonać na stronie www w zakładce Moje konto.

    Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również
    prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: sklep@mediaarena.pl.

    Administratorem danych osobowych zbieranych przez sklep MediaArena.pl jest firma Media Arena Sp. z o.o. siedzibą w Krakowie przy ul. Pod Fortem 2C/LU6.

    
    Sklep internetowy Shoper.pl